Gay afspraak accepteren? Ja of nee?

Aandacht voor acceptatie gay en bi mannen

Al lijkt het in Nederland de goede kant op de gaan met de acceptatie van homo en bi mannen, toch blijft het een zaak die aandacht verdient. De positieve gevoelens onder een groot deel van de Nederlandse bevolking worden af en toe lelijk de kop in gedrukt door weer een geval van homo bashing door jongeren meestal van allochtone afkomst. En ik vind dat heel vreemd omdat juist zij in de Koran kunnen lezen dat iedereen gelijk is. En dat geweld iets is dat niet in deze wereld thuishoort.

Positief nieuws voor de gay – homo en bi, de LHBT gemeenschap

Soms word je terplekke moedeloos van een verhaal in de krant wanneer er weer homo gerelateerd geweld is. Toch zijn er ook heel positieve berichten te vinden. Het zijn van die kleine berichtjes in de krant. Over bijvoorbeeld een buurvouw van een homoseksuele man in Manchester die alle andere buren mobiliseerde. Zij kreeg het voor elkaar om meer dan vijfentwintig regenboogvlaggen uit de ramen te hangen om deze man een hart onder de riem te steken. Of het berichtje over een bakker in Rusland die in zijn vitrine een bordje had staan waarop stond dat homo’s en bisexuele mensen niet welkom waren in zijn winkel. En dat dit zelfs Rusland te ver ging en de eigenaar van de winkel is veroordeeld tot een geldboete vanwege het aanzetten tot haat.

Toekomst van de Gay gemeenschap

Of het nu in je eigen omgeving of verder van je vandaan is, accepteer LHBT-ers. En laat ook aan je vrienden en kennissen weten dat je deze mensen accepteert zoals ze zijn. Dat het, ongeacht ras of geloof, gewoon je mede-mensen zijn. Ik heb 3 zoons en 3 bonusdochters allen in de puberleeftijd. Ik hoop van ganser harte dat mocht een van hen kiezen voor een same-seks-partner dat hij of zij zich gesteund voelt door vader en moeder. Door onze hele omgeving. En niet dat er nu mensen in onze kennissenkring zijn die roepen dat ze accepteren totdat ze bij hen op de stoep staan. Want dit deze jonge mensen, gay – homo – bi of transgender, met hoon en spot tegemoet treden omdat zij deze keuze maken werkt niet echt in hun voordeel om een plaatsje te veroveren in deze gemeenschap.

Zorg dat je vertrouwen hebt voor het hebben van een leuke gay afspraak